mandag 20. oktober 2008

Halloween- forberedelser...

Oktober er for meg høstmåneden fremfor noen. Det er da jeg legger bort sommerklærne, setter inn sommerblomstene (hvertfall det som er igjen av de) og drikker masse varm kakao og te, godt tulla inn i pledd og puter, og selvsagt med ved på peisen og en god bok i fanget... Det høres vel koselig ut det? Og da spesielt når man har hatt en dag som denne, hvor det har regnet og blåst lettere storm ute og det ikke var noe ålreit å gjøre de syslene ute jeg hadde tenkt meg...
Utsikten fra stuevinduet i oktobermåned.


Jeg syntes det er artig å pynte litt inne. Jeg er ikke så glad i høstfarger i interiøret, men akkurat denne måneden har det liksom blitt tradisjon hos oss med gresskar, løv og høyballer fra stallen.

Tenkte jeg ville dele noen tips med dere på morsomme, enkle (og noe vanskligere) ting man kan gjøre om man vil, når det er skikkelig høst ute... Tipsene er for det meste hentet fra Martha Stewarts sider, hvor man kan få enda flere, skremmende tips..

PUNSJ-ELLER TØRRISBOLLE...

1.Man skal bruke 2 gresskar, det ene 2/3 større enn det andre, linjal,treskrue,skrutrekker,redskap til å skjære i gresskarene,syl,tape,blyant/tusj, mønster.

2. Bruk et målebånd til å finne 1/3 punktet fra toppen av det største gresskaret. Litt avhengig av form og størrelse på det, kan det hende du vil måle deg ned til halvveis.
Bruk dette som en guide for å tegne en horisontal linje rundt hele...Kutt gresskarene i to. Skrap forsiktig ut innsiden.
Tape på mønsteret du vil skjære ut langs kanten. Ta en syl og stikk ut mønsteret. Begynn bakerst, fordi det er en stor mulighet for at det ikke møtes jevnt bak. Flytt mønsteret med deg etterhvert som du kommer rundt.3.Bruk en liten fil til å skjære mønsteret ordentlig ut etter sylhullene. Rett under mønsteret stikkes det ut noen hull i et jevnt mønster.

4. Plasser det største gresskaret på toppen av det minste som står opp-ned. Bruk en 2-tommers treskrue for å feste de to gresskarene ordentlig til hverandre. Plasser en glassbolle oppi det største gresskaret, og fyll det opp med vann og tørris for en effektfull, tåkete røyk. Bare pass på å bruke hansker og vis forsiktighet med omgang med tørris. Den holder nemlig ca 70 minusgrader! Brukes kun i godt ventilerte rom. Er det barn tilstede er det kanskje en ide å heller helle opp i litt brus, f eks grønn pærebrus som ser rimelig giftig ut, spesielt om man har opp i noen rene lekeedderkopper....

En annen fin ide er denne lysgodteribollen..
Skjær ut toppen av et gresskar i det mønsteret du måtte ønske... Skriv ut bokstavene til TREAT på PC i den størrelsen du selv velger. Pass bare på å ha god plass mellom hver bokstav. Det er ikke alltid like lett å skjære som man tror. Bruk skarpe verktøy, og skjær bare delvis igjennom (det skal skinne svakt gult i lyset). Surr juletrebelysning beregnet for innebruk om gresskaret skal stå inne, og utebruk om det står ute, rundt en dekorert blomsterpotte, syltetøyglass o.l. På toppen kan man bruke oransje kreppapir, eller annet orange papir, som brettes som et trekkspill. Fyll opp med allskens godiser... TRICK OR TREAT!Her har man klippet ut flaggermus av kartong, og festet dem på små cellofanposer fylt med smågodt...


Det er ikke alltid like lett å få tak i gresskar, men hvorfor ikke bare overføre dette til f eks appelsin? Kan jo fylles med deilig sjokolademousse, f eks...eller appelsinfromasj...Yammi! Eller rett og slett til bare å ha telys inni...Punsjebolle er noe av det beste jeg vet, men sååå utrolig mektig!! Men det går jo an å lage annen sjokokonfekt og ha oppi disse søte eskene..


Hvis man bor slik som jeg, litt øde med skog og traktorveg gjennom gården, er det jo morsomt å lage en spøkelsesnatursti når det er mørkt. Man kan gjøre som her, å legge ut pumpkinlykter, eller gi barna (& de voksne også for den saks skyld) en lommelykt for at de skal gå etter reflekser hengt opp i trærne etc...(Noen ganger kommer det godt med å ha vært speiderleder i mange år...). Man kan også henge opp kunstige edderkopper, sette opp rare lyder med en cd-spiller, eller få hjelp av naboen til å være spøkelse...


Jeg har mitt eget lille spøkelse å håndtere, da;0)) (Bildet er IKKE manipulert i photoshop!)
Jeg prøver å holde rundt og fast ved Mannen, men han bare forsvinner i løse lufta...

Så til noen kule lysposer. Jeg er vel ikke helt sikker på om jeg hadde tort dette med barn løpende i trappa, men, stemning gir det, hvertfall...

Borddekking med små gresskar og flaggermusvinger...Pynting av verandakasser...Da ønsker jeg dere alle en sprakende koselig høstkveld med dette bildet fra Vakre Hjem...

8 kommentarer:

Karna sa...

Kremt...vet ikke om jeg skal begi meg ut på slike prosjekter, men lekkert er det...Gresskarene hadde nok flydd vegg i mellom her hos meg, skikkelig høst kan man si!

Hulda sa...

Så stilig bilde med deg og mannen, skikkelig bra. :)

Håper du tar deg tid til å betale snart, slik at jeg kan få sendt ut varene.
Hulda

Lene sa...

Her var det utrolig mange flotte tips. Men så har det altså gått opp for meg altfor sent at det er halloween i morgen. Jeg har intet annet enn gullerøtter og appelsiner i hus. Hehe, men fikk jo noen gode tips vedrørende de appelsinene her, da ;)

Grøss og gru, for et bilde... Et symbol på vanskelig kjærlighet - eller forsvant han virkelig i løse luften??? ;)

Fantastisk utsikt du har! Men nå er vel fargene mer eller midre dekt av hvit snø???

Har firresten et aldri så lite jubileum på bloggen, og vil gjerne dele ut gave til en av dere. Titt innom om du har tid og lyst. Og kos deg masse med halloween i morgen :)

God klem :)

NIB sa...

Hei! I morgen slettes den gamle NIB listen. Hvis du vil være med videre må du bytte roll innen kl 24:)

mali-mo sa...

Uuuah, det bildet av deg og din mann var jo nifs nesten!!!!

Masse inspirerende gresskar her, er redd det ikke var fullt så kreativt her hjemme ;)

Synnøve sa...

Så flotte bilder, og tenk å ha en slik utsikt fra stuevinduet! Men det bildet var jo kjempeskummelt, du er nok sammen med et gjenferd tror jeg... ;) Men, jeg gir meg ikke med den kattedoen! Hihi, jeg fant den helt tilfeldig på en nettbutikk her, som jeg har handlet i før.

http://www.petandplay.com/produkter/katt/vicci2

Og nå var den i tillegg nedsatt til 200,- om du fortsatt er interessert ;) Ha en fin dag! Synnøve

Nettan sa...

Tusan att jag inte hittade till din blogg innan halloween..massor av fin inspiration..får spara det till nästa år!
Kram Nettan

Tyra sa...

Heia, Synnøve! Jeg kom ikke inn på bloggen din! Jeg skal definitivt bestile en slik kattedo! Og spade som hører til i den søte lille bøtta...for de er jo ike akkurat vakre etter noen gangers bruk selvom man gjør rent og spyler...
Tusen takk for tipset!!
Hilsen Cathrine.