fredag 3. oktober 2008

Rosa sløyfe-aksjonen 2008

Hva er Rosa sløyfe-aksjonen?
Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse for å øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.
Målet med Rosa sløyfe-aksjonen 2008 er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.
I hele oktober ønsker vi å sette spesielt fokus på brystkreftsaken. Foreningen for brystkreftopererte (FBB) og Kreftforeningen står sammen om årets aksjon.

Man kan jo servere slike godsaker til støtte for mange av våre medsøstre...
Solidaritet


Den rosa sløyfen brukes for å vise solidaritet med brystkreftrammede. I Norge har Rosa sløyfe blitt markert siden 1999. Pengene som samles inn i aksjonen går direkte til brystkreftforskning og brystkreftrelaterte prosjekter.
Rosa sløyfe, eller Pink ribbon, har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. En av de første frontfigurene var Evelyn Lauder i kosmetikkselskapet Estée Lauder.

Over hele verden vier organisasjoner, bedrifter og privatpersoner oktober måned til Rosa sløyfe. Flere har ulike rosa aktiviteter og lyser opp bygninger i rosa (f. eks Eiffeltårnet og Niagarafallene) men først og fremst går man med den rosa sløyfen.Her har den gamle brannstasjonen i Tønsberg fått rosa bånd på seg i forbindelse med årets aksjon.

Kampanjen har spredd kunnskap og informasjon om brystkreft og samler inn store summer penger til forskning og forebygging av brystkreft.Fakta om brystkreft:
- Nærmere 3000 kvinner får brystkreftdiagnosen i Norge hvert år.
- 75% av all brystkreft er såkalt hormonsensitiv – dvs at den skal behandles med hormonbehandling.


- Hver 11. kvinne vil utvikle brystkreft.


- 32 000 kvinner lever med brystkreftdiagnose i Norge i dag.


- Ca 750 norske kvinner dør årlig av brystkreft (2 kvinner hver dag).


- Brystkreft er den fremste dødsårsaken blant kvinner i aldersgruppen 35-55 år


- 70-80 % av all brystkreft regnes som hormonfølsom. Det vil si at den stimuleres av østrogen. Denne gruppen får i dag hormonbehandling opptil fem år.


- I Norge er ca. 85 % i live fem år etter at de fikk brystkreftdiagnosen.
(Kilde: NBCG – Norwegian Breastcancergroup/ Kreftregisteret)
Jeg har også fått denne nydelige awarden fra Kerstin med den nydelige bloggen http://mitthvitehus.blogspot.com/. Tusen, tusen takk, kjære deg, og jeg sender den tilbake til deg. I tillegg vil jeg gjerne gi den til to andre fantastiske bloggere som gir enormt mye inspirasjon, bare ved å by på seg selv, og sitt liv, nemlig Gertrud og Lene

1 kommentar:

prinsesselinn sa...

hei på deg. og god morgen.
Kjempefint innlegg.
Kunne godt tenkt meg ett sånt armbpnd som på det nedereste bilde.
Ha en fin helg