lørdag 24. mai 2008

Utfordret av Lene...

Først til svaret på oppgaven i forrige innlegg; Det er 5 hester på bildet!
Som jeg skrev i siste innlegg ble jeg utfordret av Lene til å vise det siste, beste og verste kjøp. Den nøtta har jeg tygget på en god stund. Den er nå ferdigtygget, og her er resultatet:

Jeg og ei venninne dro på harry-tur til Sverige. Jeg var egentlig på jakt etter en lysslynge med yndige små roser jeg kunne ha på min datters rom. De fant jeg ingen av. Men siden jeg er veldig glad i delfiner, syntes jeg disse tre var så fine, så de tenkte jeg kunne bli med meg hjem...I butikken lyste de med en nydelig, dempet blåfarge. De må ha hengt oppe leeeenge, for da jeg kom hjem og plugget i kontakten, ble det regne diskoteket! Signalblå!!!! Ikke akkurat slik jeg fååårestilte meg de, akkurat...Men min datter syntes de er tøffe,selv om jeg får nesten anfall når hun setter i kontakten. Jeg tror dette må karakteriseres som mitt verste kjøp.


Oh, gremmelse!!

Så var det over til mitt siste kjøp, nemlig denne lysekronen, om man kan kalle den det. Den er jeg kjempefornøyd med.

Her henger den på prøve i spisestuevinduet.


Siden jeg har det så lavt under taket, (bor i et hus fra slutten av attenhundretallet) er det ikke så lett å finne plass til andre lamper enn slike flate "tallerkenlamper". Her i stua hang det tidligere en sånn. Men syntes den ble fin etter at jeg måtte korte ned kjettingen en del...
Så da gjenstår det bare å ommøblere for å få den til å passe over bordet... Jeg har tilogmed koblet den til (uten å få mer enn en karamell...jaja...).

Vurderer å sy en slik gammeldags tøysnor til å tre på ledningen, men er litt usikker på om det blir fint...

Til slutt over til mitt beste kjøp...

Jeg tror det må bli disse to lysthusene. De fant jeg for tre-fire år siden i en restekurv i en av byens interiørforretninger til den nette sum av kr 10,- pr stk!!

Jeg syntes de er utrolig vakre, og de gir et utrolig flott lysskinn gjennom vinduene når man putter et telys inni. De flyttes rundt i huset alt etter årstid og innfall. Jeg angrer nesten på at jeg ikke kjøpte flere.

Når jeg først var en liten runde rundt med kameraet i huset, kan jeg jo også vise mitt siste prosjekt, nemlig denne bokhyllen min oldefar har laget. Den var i mørklakkert tre som skulle forestille mahogny og som opp gjennom årene var blitt mektig slitt. Jeg sto lenge og vurderte om jeg i det hele tatt skulle male den, men den var rett og slett blitt så stygg at den ikke var fin som den var lenger. Prosjektet er ikke helt 100% ferdig ennå, men det hjelper.


Bokhyllen består av et skap med hylle inni, og en lang hylle på siden (den var ikke ferdigmalt når jeg tok dette bildet, derfor er den ikke med)

Det fantes en gang en nøkkel til skapet, men den har jeg ikke lenger. Derfor er det vanskelig å få opp døra om jeg lukker den helt inntil. Lurte på om jeg rett og slett skulle dekke over nøkkelhullet med en vakker porselensknott. Derfor har jeg heller ikke skrudd på beslaget som skal være rundt nøkkelhullet.

Jeg syntes døra ble litt kjedelig, så jeg printet ut dette vakre bildet og limte det på med decoupage-lakk.Deretter tynnet jeg ut malingen, og strøk over hele bildet, slik at det skulle "smelte" inn og gi et inntrykk av at det alltid hadde vært der...(PS. Bildet kjøpte jeg på Milde Himmel, scannet det og printet det ut i både gråtoner og bruntoner, alt ettersom hva jeg skal bruke det til... Da kan jeg bruke et bilde flere ganger, og jeg kan forsvare evt "høye priser"... det er heller ikke fullt så "farlig" å eksprementere. Det gjør jeg med de fleste bilder jeg kjøper.)


Til slutt vil jeg bare hinte litt om en ny blogger, Ørnulf. Han er en av mine beste venner, og mektig flink til både å fotografere, synge og spille gitar. Dessuten har han en utrolig herlig humor. Stikk innom bloggen hans og få med deg morsomme betraktninger om livet generelt og fine bilder. (Det er han som har tatt bildene av pusebarna, og konfirmasjonsbildet av min datter).

Ønsker dere alle en strålende helg! Ta godt vare på hverandre!

14 kommentarer:

Living White sa...

TUSEN takk for sånn en hyggelig kommentar:) Artig å høre.

Ang det dårlige og verste kjøpet ditt er jeg enig i at de delfinene var litt vel..tja..men blir dem for ille er det jo bare å selge de på finn.no og si: åååå dem har jeg ikke sett...

:)

Nei man gjør alltid gode og dårlige kjøp oppigjennom livet. Har gjort noen jeg også, trust me.

Den skjenken fra din oldefar syns jeg ble superfin. Jeg syns det er flott at slike ting blir pusset opp og blir tatt i bruk. Bedre det enn at dem står bortgjemt pga at dem ikke er pene. Tror din oldefar hadde satt pris på det jeg:)

Jeg ELSKER katter så jeg må jo høre: tok du kattepusen du viste bilder av på bloggen? Den var jo bare KJEMPE NYDELIG. Skikkelig vakker var den. Jeg er så svak for sånne små at sukk.....

Lene sa...

Hei, Chatrine!

Herlige heten så flott det ble med bildet på sjenken!! Og knakende god ide. Har brukt en del decuopage teknikk, men ikke tenkt på at man også kan bruke print. Bruker du helt vanlig printpapir, eller tynnere varianter?

Ellers kunne både lysekronen, og ikke minst de utrolig søte lyshusene veldig gjerne fått blitt med meg hjem og. Inmari fine ting. Hehe, men selv om jeg synes delfiner er herlige dyr, vet jeg ikke om blinkende discodelfiner hadde passet så godt her, hihiiii ;) På den annen side, vil jeg helt sikkert tro de hadde vært en slager for ungdommen vi har her i ny og ne :)

Nei, er ikke ivrigst på bloggen for tiden - er litt sånn som virkelig våkner opp av dvalen når våren kommer, og har så mye annet å kose meg med. Sommerbloggen blir vel mere en fin måte å holde kontaken med alle dere gode venner jeg har fått her - så tenker jeg heller det blir litt mere god, gammeldags blogge-blogging når høsten kommer igjen :)

Og så er jeg litt ivrig i planleggingen av teppebloggen, da - men det blir jo blogging på et helt annet vis - og heller mere en fellesblogg, når den etterhvert er oppe og går.

Ja, vet du, Cathrine - Drammen er virkelig blitt en perle (Johns blogg). Og vakrere og vakrere blir det. I 2011 feirer byen 200 års jubileum, og frem mpt da fortsetter bare den flotte utviklingen. Ingen av oss er herfra opprinnelig, men vi bare eeeelsker denne byen. Utrolig mange flotte steder her, samtidig som det ligger veldig sentralt i forhold til så mye. Vi eeelsker å dra på tur.

Ha en finfin dag, Cathrine!! Og flott innlegg som resultat av utfordringen :)

Gooood klem :)

Ps - og så har bloggen din blitt så inmari fin!! Og det minnet meg plutselig på at du en gang spurte meg om hvordan jeg gjorde det. Bare si fra om du fortsatt ønsker hjelp, men det enkleste er å forklare på mail - fordi det også innebærer en del html koder, og de lar seg ikke skrive inn i kommentarboksen - kommentarboksen nekter å ta dem.

Berit sa...

Hei på deg. Det var ikke så galt kjøp det da... iallefall uten lys!
Alt det andre var flott, og decoupagen... bare SÅ LEKKERT!

Flott blogg du har, legger deg til listen min visst det er ok?
Klem fra meg.

Flower Power sa...

Hei, takk for hyggelig kommentar hos meg:)

Verst og best kjøp ja.....jeg har ganske mange av begge slag tror jeg.
Ganske så blå delfiner, men jeg skjønner at frøkna synes de er fine:)Superfin prismelampe:))

Jeg falt virkelig for den fine bokhyllen din altså. Såååå flott med det bildet på!! Det gjorde jo virkelig susen....skikkelig smart ide. dessuten minnet denne bokhyllen meg på min oldemor som hadde en maken stående i sin stue. jeg husker jeg synes den var så fin, for jeg rakk opp til alle bøkene, og så hadde hun så mye fin pynt stående oppå:) Jeg var nok interiørinteressert allerede da, for jeg husker alle de fine tingene hun hadde i stuen sin:))

Oernulf1 sa...

Bare innom for å legge igjen en liten hilsen...også skryte litt av bloggen din da. Den er flott - du er flink!

Kerstin sa...

Hei Chatrine.
Så koselig hilsen da , TUSEN takk for den:=)
Du har selv en veldig koselig blogg ser jeg.
Min morfar lagde en lignende reol som jeg har på loftet. Det var virkelig en god ide med bilde. Kanksje jeg kopierer deg der:=)
Ja jeg elsker hunder, jobber som instruktør og storkoser meg med det. Ser du også er utdannet hundemassør og adferdsterapeut.
Jeg legger deg gjerne til linke listen min:=)

Ha en strålende fin kveld:=)
Klem :=O

Kathrine sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar !

Og her har jeg nå oppdaget enda en blogg jeg må følge med på :)

Living White sa...

Litt morro å lage headingen selv. Skal lage flere så jeg har noen på lur å skifte med da man blir lei.

Jeg er så spent på hvor lenge streiken varer jeg, dem er jo klar til å streike hele sommeren, å da sliter jeg. Tror neppe min mor vil og orker eller kan ha henne sååå lenge der. Så vi får bare satse på at det gir seg om en liten uke eller noe.

16 år? Oi, nesten voksen da jenta di. Tiden går fort, så jeg føler jo at det ikke er lenge til min også er stor. Jeg får bare kose meg med henne mens hun enda vil holde rundt meg og sitte på fanget og kose. Det kommer vel en periode hvor mor ikke er riktig så kul......

Anita sa...

Ble litt engstelig ett øyeblikk når jeg trodde at delfinene var ditt beste kjøp;o) Nydelige bestiser!! Ha en flott uke videre!

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Joda, det går visst unna i svingene med konfirmasjons-forbedredelser, men det blir litt tid til å nyte det fine været også! I dag har jeg tenkt å ta meg en kveldstur på hesteryggen og virkelig koble ut en times tid :-)

Lysekronen din var kjempefin! Jeg vet godt hvordan det er med lamper når det er lavt under taket, for det er det hos meg også, men jeg gjør som deg; tar av kjettingen til lampen passer :-) Det vil si det er mannen som gjør det da, men, men... Jeg har litt panikk for strøm, så hvis du har koblet til selv blir jeg mektig imponert!
Lyslyktene var også søte, de måtte vrkelig være et godt kjøpt til den prisen! Delfinene...vel,vel... min datter har en lyskjede med røde hjerter på sitt rom og jeg vet ikke om det er noe bedre...

Ha en fin forsommerkveld!
Hilsen Britt :-)

Aalerud Stall sa...

ops, glemte sjenken din; den blir veldig lekker! utrolig hva man kan gjøre med litt maling og en god posjon tålmodighet :-)

Aalerud Stall sa...

Meg igjen, nå føler jeg meg nesten som en plageånd hi,hi...
Har en liten (bitteliten altså...) utfordring til deg på bloggen min :-)

Kerstin sa...

Hei Igjen Tyra:=)
He he hundene ligge i sofaen ja:=) Kira ligger i sofaen. Men vi har svart sofa da. Ellers vet jeg ikke helt hvordan sofaen hadde blitt seende ut. De mister jo pels hele tiden. Den hadde vel blitt svart med en gang, hi hi hi.

Ha en fin dag:=)

Klem :=)

Thalias-sjelerom / Atelier-Thalia sa...

Koselig innlegg, både lystehusene og skapet var flott:)
Ha en nydelig sommerhelg!