søndag 27. april 2008

VELKOMMEN INN TIL MEG

Jeg ønsker velkommen til en kopp te på verandaen. Drikker du kaffe kan jeg nok ordne en kaffekopp også, altså. Siden jeg ikke er ferdig med hverken maling av dører, vinduer eller karmer, og ei heller har fått oljet terrassen, har jeg ikke satt ut noe særlig møblement eller ordnet ferdig der ennå. Men jeg kan jo vise noen få detaljer av ting jeg er veldig glad i som jeg har satt ut der...
Det første som møter deg når du runder hushjørnet er en trapp opp til inngangsdøren og verandaen. Der står denne lykten som jeg kjøpte i min favorittbutikk Milde Himmel i Sandefjord. Jeg har lenge hatt lyst på en sånn en, og hadde tenkt å bestille en på nettet, men da jeg stakk innom og så de sto der, hadde jeg absolutt ikke tid til å vente på en fra posten. Men jeg tror nok jeg må kjøpe en bror eller søster, for den står liksom litt ensom der ved siden av trappa.


...Og så var det disse to da, som liksom bare ropte på meg når jeg var innom Hagesenteret jeg er nabo med. (Det er FALI, det, å bo så nært, det blir jo ikke akkurat billig av å bare skulle slå ihjel litt tid for inspirasjon...) Men jeg er hvertfall veldig glad i disse to. Potten med de blå blomstene er egentlig ikke en potte, men en oljelampe! Den har to store hull, (som akkurat har plass til to blomster,) som det vanligvis står to oljebeholdere i zink oppi. Og så følger det med et lokk til. Av og til tar jeg ut de to beholderne, og plasserer de på lokket, og plasserer blomster oppi denne beholderen, og av og til har jeg den som det den egentlig er, nemlig en oljelampe (eller to).

Og så var det denne, da. (Legg merke til det LYSE tregulvet, da! Etter gnagsår på knærne og møøøøe vasking ble det bra, det mangler bare litt olje.) Denne urnen har stått i min farmors hage. Jeg har aldri gjort noe med den, og det skal jeg ikke heller. Syntes den er så vakker. Aner ikke hvor gammel den er, men den er hvertfall eldre enn meg! Den er blytung, så med jord og blomster oppi er den ikke flyttbar! Skal plante noen sarte pelargonia oppi den i år, i fjor hadde jeg hvite flittig lise.

Siden jeg bor på landet, og hater ringeklokke siden en episode for mange år siden, har jeg alltid likt å ha dørhammer eller bjelle. Og siden hunder er min hobby og spaniels er "min" rase, ble valget lett da jeg kom over denne i fjor. Det neste som skal opp på veggen er en liten gradestokk, og etterhvert også blomstene. Har sett noen fine gradestokker i samme farge som dørbjella på nettet, så jeg må nok prøve å finne frem til denne siden igjen. (Var det I Gros Hage, tro?) Vel, dett var dett av det som foreløpig er ute på min lille veranda, så jeg får heller komme tilbake med mer når jeg har gjort meg ferdig med småtingene (les maling og oljing). Ting tar tid når man bor alene og avkommet er for opptatt til å hjelpe mor med slike ting i helgene...
Ha en fortsatt fin lørdagskveld.

5 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh vilka fina bilder du visar, jag tar gärna en kopp kaffe och slår mig ner sen stund !
Kram Anette

Cathy Louise sa...

Thank you so much for the lovely comment on my blog and linking my blogs to yours... that is so sweet...
Take care Cathy xx

Living White sa...

Tusen takk for kommentaren i bloggen min. Hyggelig at du har fulgt med meg og GRATULERERså mye med egen og ny blogg. Regner med du vil storkose deg her inne, det gjør i allefall jeg

Lene sa...

Hei på deg, Cathrine :)

Sååå godt du er i gang med bloggingen :) Moro. Og så fine saker du viser. Lykter får jeg aaaldri nok av. Og den urnen du har arvet av bestemor var bare heeeelskjønn!! Sååå flott å ha et sånt minne :)

Jeg har forresten heller ikke ringeklokke. Den vi hadde var et spetakkel uten like. Jeg så faktisk en lignende bjelle inne hos Gros hage, men glemte rett og slett å få den med på siste bestilling. Kommer vel en annen sjangse :)

Og konfirmanten din var ei herlig jente, du :) Som mor - så datter :)

Ha en finfin kveld, og ei god uke :)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Grattis med ny blogg!
:O)