mandag 2. februar 2009

Noen tips til Valentinerdagen...


Som sagt tidligere, tiden går fort, og februar er hjertets måned. Denne måneden inneholder jo både morsdag og Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag.


Dagen markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen feires særlig i engelskspråklige land ved å kjøpe gaver og sende kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.
Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet. De hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i år 273 e.Kr.
Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».

Om du ikke er glad i røde roser kan du jo bruke tulipaner og hjerteknapper i pastellfarger...


Den kristne feiringen av dagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar.


En enkel måte å vise sin kjærlighet på...


Disse nydelige frøkortene er hyggelige å gi, både til morsdag og til en du har kjær, og du finner dem her ...Tenk å kunne tilbringe hver natt med sin kjære i dette værelset...

Eller dette...
Om du vil gi meg en ring til Valentinsdagen, finner du denne nydelige ringen i gull fra Alison Osborne her;0))


Image from Country Living
Ønsker dere alle en fin dag videre...


1 kommentar:

Miss.T sa...

Her var det mye lekker inspirasjon !! flotte bilder : )