lørdag 16. august 2008

Verdens første og eneste 7 stjerners hotell...Var grunnen til at jeg ikke fikk tid til å dra til India denne ferien;0)Man må jo prioritere, eller hurr? Så istedet tok jeg husmorferien på dette hotellet:

Burj Al Arab i Dubai.

Det var i grunnen bare meg, noen klisne Hollywoodkjendiser og sheikene som hadde anledning til å være her denne uka.

Hotellet ble åpnet i -99, etter å ha vært under konstruksjon i tilsammen 5 år. 2 år tok det å lage den kunstige øya det står på, og 3 år på selve bygningen. Det er 321 m høyt, og består kun av suiter, ikke vanlige rom. 202 i alt. Minste suite er som en liten hybel å regne, bare 169 m2;0)

Alle suitene har panoramautsikt mot den Arabiske Gulf, med vinduer fra gulv til tak.

For den kresne så har de bl a 13 forskjellige puter å velge mellom, så du vil nok sove godt her-om du ikke har stjålet gullkortet til far for å betale oppholdet da- den billigste suiten koster nemlig 10.000 kr pr natt. Royalsuiten koster 63.000 pr natt. Så da vet dere jo hvor mye jeg har igjen av feriepengene;0))

Alle suitene har egne hotellstab; butler,rengjøring, barkeeper, sekretær.Og la meg tilføye egen sjåfør. Hvor du kan velge mellom å bli transportert i egen Rolls Royce Silver Seraph, eller rett og slett ditt eget helikopter. Derfor fikk ikke min bil plass garasjen. Selv om den er sølvfarget.

Vi kan jo ta en liten runde rundt:

Lounge i en av suitene. Med TV med gullramme og -fot. A little bit over the top?

Deluxe Suiten er på 169 m2, og består av stor stue, spisestue, privat bar,gjestebad, dressingroom som er omtrent på størrelse med et vanlig hotellrom her hjemme, baderom med jacuzzi, og soverom som vist på bildet.

Club Suiten er på ca 330 m2. Foruten de vanlige stuene, barene, soverommene og badene har denne også et eget snookerbord. Greit med noe å fordrive tiden med...

Presidentsuiten er på beskjedne 667 m2 og ligger i 24. etg. Kanskje ikke beregnet for den med mest høydeskrekk? Den har egen resepsjon, eget kjøkken m chef, butleranretning, studierom, bibliotek, soverom har egne baderom med spa...Royal Suiten på hele 780 m2 over to nivåer beliggende i 25 etg. For høyt oppe for meg... Foruten privat heis, privat kino, 5 stuer, trapper i marmor og gull (alt som ser ut som gull er det også) mahognimøbler etc. har også denne suiten mer enn en tjener i din tjeneste.

Så ikke noe til Richard Gere her, men... Han var sikkert ute for å kjøpe noen flere coctailkjoler til Julia.

Utsikten fra hovedresepsjonen i hotellet.

Når banemannskapet roper "out" her, får det liksom en helt ny betydning...

Jaja, man kunne jo drømme...

12 kommentarer:

Min verden sa...

hehe - ser ut som du hadde det deilig der. Når du har kommet deg etter turen, kan du se på te her:
http://www.tehagen.no/index.php Jeg har kjøpt min i en butikk som forhandler denne, men man kan visst bestille på nettet også :)

Anita sa...

Koselig det der ja;o) Det verste med dette, syns jeg er at vi i Norge er like rike som dette landet, men vi har ikke råd til hverken ok veistandard eller skole som er sunn for ungene våre!! Noe med prioriteringene, kanskje?? Goooood lørdags kveld!

Kaos sa...

Mimrer tilbake :) Vi var i Dubai på vår bryllupsreise og spiste lunch i "kjelleren" på Burj Al Arab, det var raske 2000 spenn ;) hehe! Men utrolig vakkert! I midten av rommet stod det et gigantisk rundt saltvannsakvarium. Superfint!

moa sa...

takk for besøket & hilsen på bloggen..
så gøy at KUSMI teen falt i smak:0)
..fortsatt god helg!

Flower Power sa...

Ja dette var saker det!! Utrolig hvor mye luksus det er mulig å få inn på ett sted...hehe. Skjønner godt at det er knappt igjen med penger etter denne turen...*glis*

Living White sa...

Hehe, ja tenk å fått bodd der en natt? Det kommer ALDRI til å skje er jeg redd for.

Takk for en koselig kommentar forresten. Er fornøyd med rommet ser vi vekk fra dørene, men jeg tror jeg må lære meg å leve med dem. Vil bli nokså kostbart tror jeg å skifte ut 4 ikeadører:) Caroline syns det var fint så jeg får bare ha dem slik selv om det ikke var planen. Glad jeg ikke hadde kjøpt inn gardiner og utstyr til dem i allefall:)

Ha en superduper søndag videre..

Kerstin sa...

Ja det var litt av en reise Tyra=) he he. DIngentar fra en drømmene iallefallO=)

Jeg ønsker å gi deg en liten ting, kikk inn til meg du=)

klem Kerstin

Camilla at home sa...

Det var fint med en omvisning her ja,kan jo drømme litt ihvertfall:) Jeg tror nesten det må bli et PH party her også litt utpå høsten, har sett at du også liker Perfect Home, har litt forskjellig derfra jeg også:) God natt:)

Anettes hus sa...

Wow! For et hotell!!! Ingen tvil om at du har kost deg her!

Ha en fin søndag!

muskattogkardemomme sa...

Hei på deg!Må si du har en veldig fin og koselig blogg!Den svarte pusen som maler litt neover på siden,må jeg bare ha!Forelsket meg helt!Ellers fikk jeg lyst til å prøve den teaforte-teen du blogget om.Og så må du komme innom bloggen min og se innlegget jeg skal skrive om min hvite yndlingste.Har make hekladuk som den du har bilde av nederst på sidene dine.Fått den av min gavmilde mormor.Den er veldig fin.
Nattinatt,vi blogges!

Blå-hvit samlemani sa...

jammen har du hatt en flott ferie da!!!


Mannen har spist middag på det hotellet, og han syns ikke det var noe særlig. Det ble rett og slett FOR flott for en stakkars nordmann... ( nå må jeg si at min kjære er mer glad i hamburgere enn gourmet mat)og han og de andre følte se lettere uttilpass...men han sier at han har i alle fall vært der!

Jeg kunne godt tnekt meg en uke der...

Tyra sa...

Hei, Muskattogkardemumme!
Jeg prøvde å komme meg inn på sida di, men fikk det ikke til!!:0(
Skal prøve igjen senere, men om du leser dette, legg igjen adressa til bloggen din, slik at jeg kan komme innom og kikke...
Ha en fortsatt strålende natt!