lørdag 17. april 2010

Bokpresentasjon: Claus Dalby

Hei, alle!
Håper dere har hatt en fin påske, og at alle nå er hele og solbrune tilbake i hverdagen.
Denne gangen har jeg tenkt å presentere en kjent, dansk blomsterskribent, nemlig Claus Dalby.
Hr Dalby skriver, fotograferer og inspirerer, både gjennom artikler, bøker og ikke minst, gjennom tv. Her hjemme har blant annet hans "Drivhusdrømme", som ble avsluttet på NRK rett før påske, vært en stor inspirasjon for mange av hans norske fans...

Claus Dalby har også en egen blogg, og denne bloggen anbefaler jeg alle dere å ta en titt på...Der finnes det masse nyttige tips og ideer, videodagbok, og mange vakre fotos.

Her skal jeg presentere noen av bøkene hans, og noen av disse er å få kjøpt hos oss på Lunehjem.no:0)


Havedrømme 1 er første boken i settet på to. Her besøker vi bl a prestegårdshaven, et gammelt gartneri, planteskolen, en have i harmoni, etc. En bok å lese, se og bli inspirert av, og nyte...
Havedrømme l og ll er fortsettelsen på den første av drømmene, nemlig Drivhusdrømme.
Disse tar oss med til mange forskjellige haver i hele Danmark, og også noen svenske, vakre haver. De to bøkene selges som ett, og er et must have for oss som har interesse for have, blomster og ikke minst ønsker å bli inspirert. Bøkene er proppfulle av nydelige bilder, tekst og inspirasjon. Disse bøkene er ingen bibel for de som kun er ute etter hvordan en plante ser ut eller skal stelles, men heller en bibel over hvordan man kan lage og få romantiske hager, arkitekturiske hager, skogshager, staudebed, rosehaver etc og også fargesammensetninger av forskjellige blomster, busker og trær.
Boksettet kan varmt anbefales på det sterkeste!I Havedrømme 2 besøker vi rosehaver, hemmelige haver, grushaver, små haver, byhaver etc. Her har jeg funnet masse inspirasjon til min egen have, som jeg skal prøve ut i år:0))Juleroser og påskeklokker er også en flott og inspirerende bok. Denne utgaven er noe mindre, da den omhandler kun disse skjønne, vinterens og vårens vakreste blomst:0)
Her finnes også mange flotte bilder, og historier fra gammelt av om hva denne blomsterfamilien har betydd opp gjennom. Her finnes også mange fine illustrasjoner. Jeg syntes denne boken var helt skjønn, og jeg visste heller ikke før jeg leste denne boken, at det var TO forskjellige blomster vi her snakket om.


Og så da, Drivhusdrømme. Dette er første bok i "drømmeserien". Og slik som "Havedrømme" er også Drivhusdrømme spekket med vakre bilder av de utroligste, storslåtte orangerier, helt ned til de deiligste, små drivhus for oss med litt mindre pengebeholdning...
Uansett, kongelige orangerier eller ei, her er det historie og inspirasjon i hver eneste linje, hvert eneste bilde. Vi besøker også Claus' eget drivhus, som han har oppført i viktoriansk stil, og også hans fantastisk flotte veksthus, som er avbildet på forsiden av boken.
For oss som satt naglet til TV-skjermen når denne fantastiske boken gikk som serie på NRK, fikk vi et enda dypere inntrykk av alle de flotte drivhus og deres eiere som Claus Dalby har besøkt.
Jeg har desverre ikke mulighet å få plassert et eget drtivhus der jeg bor nå, men det er ingen hindring for meg til å ville ha, og bli inspirert av denne boken!
Anbefales!!

Jeg vil igjen oppfprdre dere til å besøke bloggen hans og bli inspirert av også den!
Har dere spørsmål angående bøkene som kan kjøpes hos Lunehjem.no, send en mail til post@lunehjem.no


Alle bilder i dette innlegget er lånt with kindest permission fra Claus Dalby.

Ha en inspirerende helg!
Hilsen Cathrine


Ingen kommentarer: