søndag 4. januar 2009

En oppdatering av desember...

Siden dataen hjemme hos meg virkelig ikke vil virke, får jeg ikke lagt inn noen bilder. Derfor tar jeg et helt rush nå, og gjør meg på den måten ferdig med jul og nyttår...Sånn ca i begynnelsen av adventstiden bestemte jeg meg for å male stua. Dette var mitt tidligere soverom, og derfor var dette rommet nedprioritert en lang stund. Etter at jeg flyttet stuen inn her, har denne blåfargen hengt over meg som en mare. Den var der når jeg flyttet inn i huset, og nå orket jeg den bare ikke mer.


Etter å ha gjort meg ferdig med brystningen, ville jeg ha en annen farge på veggen over. Jeg funderte på både sand og herregårdsgrå, men endte til slutt opp med "sukkertopp". MEN jeg vet ikke helt om den er for søt for meg. Derfor har jeg bare tatt et strøk, og ikke gjort meg ferdig med lister etc..får ikke helt bestemt meg. Den er lekker i naturlig lys, men går litt mer over i grålilla i lampelys.


Jeg hadde jo ikke ro på meg til å vente til jeg hadde tatt en avgjørelse, så jeg ville la det bero til over jul... Må bare få vise den kjempefine tallerkenhylla jeg har fått av min stefar. Han har selv laget den, mens jeg har stått for malingen...Tusen takk!
I desember laget mamma og jeg rugbrødshjerter etter inspirasjon fra hjertene i Juleboka til Jeanne d'Arc. Etter myyye mer mel enn vi trodde var mulig ble de fine. Og beinharde. Men det var litt av vitsen at de ikke skulle bli så spiselige som pepperkakehjertene i fjor ble...De hang nemlig ikke lenge før de var halvspiste...

Her henger noen av hestetegningene mine. Disse tegnet jeg da jeg var 14 år. Tegningen til høyre er av en veldig kjent veddeløpshingst ved navn Red Rum. Historien om hans liv er som tatt ut av en hestefilm... Han vant Grand National hele tre ganger, og med to andreplasser i tillegg, noe han er alene om...Han døde 30 år gammel i 1995 og ligger begravet med hodet mot vinnerstreken på Aintreebanen. Og hester finnes også på peishylla i spisestua...Dog i små utgaver....
Og denne flygende prinsesseengelen passer på å spre god juleduft i rommet...
Vednissen passer på så ingen roter i vedkurven(erfaring fra både kattunger og hundevalper...)
Den eneste virkelige dagen med julestemning var denne tidlige novembermorgenen...Den blå timen....Peishylla i stuen....Før juleblomstene var innkjøpt...


Her står en av mine vakre madonnaer fra Lunehjem. Speilet bak er utrolig lekkert og fra Nordal/Lunehjem.

Oliventreet har fått litt julepynt på seg...Disse bokstavene har jeg også fått av min stefar, som egenhendig har skjært,slipt og pusset etter mine anvisninger. Jeg syntes de ble flotte!! Igjen takk skal du ha!

6 kommentarer:

Hulda sa...

Virkelig flott hos deg! Så mange vakre bilder, og flott stil du har. Har sett nøye på alle bildene dine. :) Godt nytt år!

Kerstin sa...

Hei TyraO=)

Så hyggelig å ha deg tilbake her. for et hjem du har, helt nydelig. Koselig i alle kroker og kriker. Nydelige tegninger du har laget av hestene, kjempeflink er du.
Likte så godt det speilet du hadde på det runde bordet ditt. Var det ikke på lunehjem du jobbet ?


Varm klem Kerstin

Heidi-anitha sa...

Takk så mye for at du tittet in til meg...så fant jeg deg også da:9Ikke lett å finne nåla i høystakken som det heter, men her var det koselig og varme:)

Bare glad for at du linker meg, så kan vi prates igjen her inne...

Klemmer White vintage

-Mia- sa...

Nydelig hjem og stil du har!! Flott tilbakeblikk på desember.. Godt nyttår til deg, kommer innom her igjen! :-) Klem-Mia

Cathy Louise sa...

Thank you so much for saying such nice things and dropping by my blog I really appreciate it...Take care Cathy xx

Min lille krok i verden sa...

God morgen Tyra.
veldig hyggelig å være på beøk hos deg, så utrolig koselig du har det.
If I may ask...: Hvor har du kjøpt den nydelige kraftige hvite rammen du har på "Madonna-bilde" ditt. Jeg har samme plakat og leter etter ramme. Den var utrolig flott!!
Jeg kommer gjerne på besøk igjen hit og velkommen til meg, om du vil :-)
Ha en deilig helg!